Így dolgozom

Egy lakberendezési tervezési folyamat nagyon összetett. A munka során az alaprajz elkészítésétől, a látványtervek kialakításán át, a műszaki tervdokumentáció elkészítéséig sokféle és sokrétű feladatot végzek el.

1. Árajánlatkérés és személyes konzultáció

Egyedi árajánlatának elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy megismerjem a Megrendelő igényeit és elképzeléseit a lakberendezéssel kapcsolatosan. Ez személyes konzultáció során valósul meg.

Személyes konzultáció menete:

• Megismerjük egymást, személyesen is átbeszéljük a megoldandó feladatokat.
• Feltérképezem és megismerem az Ön kéréseit, igényeit, ízlését, stílusát, illetve elvárásait az otthonával kapcsolatban.
• Körvonalazom, hogy milyen megoldási lehetőségeket rejt otthona lakberendezés szempontjából.
• Felmérésre kerül a lakás, megbeszéljük az Ön életmódját, szokásait. Hatékonyabbá tehető a megbeszélés, ha a tervezési helyszínről előzetesen küld számomra fotókat, valamint – amennyiben az rendelkezésre áll – alaprajzot.
• Megállapításra kerül a lakberendezéshez rendelkezésre álló anyagi forrás.

Személyes találkozáskor egyszeri konzultációs díjat számolok fel, mely a tervezés megrendelése esetén a tervezési díjból levonásra kerül. A konzultációs díj összege: Nettó 15 000 Ft/óra.

A találkozó után egyedi, részletes árajánlatot készítek, melyet e-mail-ben küldök el. A lakberendezői árajánlat elfogadása után szerződéskötésre kerül sor, ezt követően kezdődik a tervezési folyamat.

2. Tervezési folyamat lépésről lépésre

Az árajánlat írásbeli elfogadása esetén szerződést kötünk. Ezután indulhat a tervezés…

1. Alaprajz elkészítése

Elkészítem a lakás alaprajzi tervét. Ilyenkor már nagyjából megtalálhatóak lesznek a berendezési tárgyak. Ha a tér engedi, az alaprajzi terveken akár több variáció bemutatása is sor kerülhet az ideális lakberendezéshez. Szükség esetén a falak mozgatására is van lehetőség. Ilyenkor Bontási- építési alaprajz is készül.

Tervezéskor inkább a funkciók köré építem a falakat, így a közlekedési útvonalak egyértelműek lesznek és a terek élhetővé válnak.

2. Anyagok, színek, hangulat

Az Ön stílusa, ízlése alapján anyagokat gyűjtök. Bútorok, burkolatok, textilek, hangulatok, színek világából, palettát, kollázst, Moodboard-ot készítek. Így áll össze a berendezés és a tér egységes hangulata.

3. Látványtervek

A felhasználandó és betervezésre kerülő anyagok, bútorok és a berendezési tárgyak alapján 3D látványterv készül, amely lehetővé teszi, hogy a megálmodott lakberendezési terveket valóságos képekben vizualizálni lehessen.

4. Kiviteli tervek

Elkészítem a Műszaki tervdokumentációt. A Műszaki tervdokumentáció tartalmazza a metszeteket, falnézeteket, burkolatkiosztást, világítási tervet, mennyezeti tervet. Ezek iránymutatásul szolgálnak a különböző szakemberek részére, melyek a kivitelezés során elengedhetetlenek. Kalkuláció, konszignáció készül a tervezett beépített anyagokra: hideg-meleg burkolatok, falfestékek, tapéták, szaniterek, világítótestek, stb. A konszignációs táblázatok tartalmazzák az összes betervezésre kerülő bútort és egyéb berendezési tárgyat.

5. Művezetés; kivitelezői munkák koordinálása

Amennyiben a Megrendelő a Holló Bt.-t bízza meg a kivitelezési munkák elvégzésével, koordinálom és felügyelem a kivitelezésben dolgozó szakemberek munkáját. A legapróbb részletig ellenőrzöm a tervek teljesítését és folyamatosan egyeztetek a Megrendelővel.

6. Utolsó fázis: részletek finomhangolása

A kivitelezést követően helyére kerülnek a bútorok és más kiegészítő berendezési, illetve személyes tárgyak. A lakberendezési munka utolsó fázisában kialakítom a végleges arculatot, viszont fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy munkámnak nem része a bútorok szállítása és azok összeszerelése.