Romantika, stílus, elegancia – Ez a vintage lakberendezés!

Romantika, stílus, elegancia – Ez a vintage lakberendezés!

with Nincs hozzászólás

A vintage lakberendezés évek óta töretlen népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Egy lakás átalakítása során különféleképpen illeszthetjük a stílushoz a nappali, a hálószoba, vagy akár a konyha berendezését, a színek, a dekoráció és a fények pedig mind-mind segítségünkre lehetnek ebben.

A különféle kiegészítőknek köszönhetően pedig olyan hangulatos lehet az otthonunk, hogy örömmel töltjük itt a szabadidőnket a családunk, a barátaink, vagy akár egy jó könyv társaságában.

 

Fogós, de fontos kérdés: Mi a vintage?

A vintage annyit tesz, hogy régmúlt korokból való. A vintage stílus a XIX. század elejére jellemző stílusjegyeket foglalja össze, melyek egyszerre visszafogottak, régiesek, és elegánsak.

Annak ellenére, hogy a vintage lakberendezés régies kiegészítőket és bútorokat feltételez, ma már készítenek ilyen stílusban teljesen új, ám régies hatású berendezési tárgyakat, amelyek könnyen hozzáférhetőek bárki számára. E tárgyak mellett pedig jól mutatnak az olyan anyagok és kiegészítők, mint a fonott kosarak, a mécsesek, a csipke anyagok, az üvegtálak, és a parafából, és fából készült dekorációs elemek.

Lessünk be a vintage stílus kulisszái mögé!

 

Vintage nappali berendezési ötletek, kreatív kísérletezőknek!

Egy lakásnak tükröznie kell a benne élők stílusát és személyiségét. A vintage lakberendezés azokhoz passzol igazán, akik kedvelik a világos színeket, a szellős tereket, a romantikus kiegészítőket, és a stílusos trükköket. Ezek a kreatív ötletek lakberendezés közben nagy hasznunkra lesznek.

A kopottas hatású bútorokkal vintage hangulatú nappalit varázsolhatunk, ezekhez jól passzolnak a befőttes üvegekbe, vagy villanykörtébe helyezett virágok, a romantikus fényfüzérek, és a fából készült, régies képkeretek. Ezeknek a színe lehet barna, vagy akár fehér, a keretbe pedig akár fekete-fehér képeket is tehetünk.

Ha a nappalihoz erkély vagy terasz is tartozik, annak berendezését szintén érdemes a nappali stílusához igazítani. Feldobhatjuk raklap bútorokkal, és akár lampionokkal is.

 

Tipp! A színeket tekintve gyakran a fehérre és az ekrüre esik a választás, de a pasztellárnyalatokra is érdemes koncentrálni, köztük a világosszürke, a karamell, és a púderrózsaszín is befutó lehet. A vintage nappali berendezési ötletek között a legnépszerűbb kétségkívül a kosarak és kaspók felhasználása, illetve a fehérre és szürkére festett, kopottas bútorok variálása.

 

Vintage lakberendezés – Kiegészítők, dekoráció, virágok

A vintage lakberendezés sikerének kulcsa abban rejlik, hogy a legapróbb részletek is passzolnak egymáshoz. A régies hatású és hangulatú darabokhoz jól passzol a csipke, a gyöngy, és minden olyan antik kiegészítő, ami nem túlságosan hivalkodó.

Egy vintage stílusú lakás elképzelhetetlen olyan tárgyak nélkül, amelyek a régmúlt időket idézik. Egy fiatal pár lakásában jól mutathat például egy régi bőrönd, írógép, vagy egy virágokkal díszített madárkalitka, míg egy kisgyermekes család otthonában valószínűleg ezeket a dísztárgyakat felváltják a praktikus és hasznos kiegészítők. Ilyenek a hófehér könyvespolcok, és ládák, amelyek elrejthetik a gyerekek játékait.

 

Tipp! Cserepes növények és vázákban álló virágok nélkül a vintage nappali berendezési ötletek mit sem érnek. A pasztell árnyalatú virágdekoráció romantikus hangulatot és klasszikus eleganciát kölcsönöz. A rózsa, a hortenzia, a lisyantus, és a szellőrózsa éppen olyan jó választás, mint a tulipán, a cseresznyevirág és az orgona. Ha a vázákat finom csipkemotívum díszíti, az még stílusosabbá teszi majd a helyiséget.

 

Kezdődhez a lakberendezés?

Miután nagyjából körvonalazódott a fejünkben az, hogy milyen lenne számunkra a tökéletes vintage lakberendezés, érdemes körülnézni a rokonok, ismerősök padlásán. Itt igazi kincsekre bukkanhatunk.

Ha pedig időhiányban szenvedünk, vagy nem érezzük magunkat elég kreatívnak a lakberendezéshez, megbízhatunk egy lakberendezőt azzal, hogy hangulatos, vintage stílusú otthont varázsoljon számunkra. Garantáltan első látásra otthon érezzük majd magunkat benne.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!