Lakberendezési inspirációk – 5+1 biztos tipp, honnan inspirálódj!

Lakberendezési inspirációk – 5+1 biztos tipp, honnan inspirálódj!

with Nincs hozzászólás

Bár a lakberendezés sokak számára kedves hobbi, ám fontos megjegyezni, hogy a lakberendezés, mint munka nem merül ki a díszpárnahuzatok és vázák válogatásában. Éppen ezért érdemes a lakásfelújítás, vagy stílusfrissítés előtt egy kicsit körülnézni a lakberendezési inspirációk között, hogy képet kapjunk arról, hogyan teremthetünk a színek, a formák, a bútorok és a kiegészítők között teljes összhangot.

Nézzük, hol lehet inspirálódni az éppen aktuális trendekkel, stílusirányzatokkal, és praktikus megoldásokkal, ötletes tippekkel kapcsolatban!

 

 

Lakberendezési inspirációk – Nincs érzéked a lakberendezéshez?

Nem kell mindenkinek értenie a lakberendezéshez, hiszen ez is egy szakma a szobafestőhöz, a tanárhoz, vagy éppen a tűzoltóhoz hasonlóan. Azt azonban mindenki el tudja dönteni, hogy egy-egy szín, bútor vagy stílus tetszik-e neki, illik-e a személyiségéhez. A következő 5+1 tippnek köszönhetően könnyedén tájékozódhatunk a lakberendezési inspirációk és trendek világában!

 

1. Inspirálódj egy lakberendező weboldalán, és blogján!

Ki mástól lophatnánk remek lakberendezési tippeket, ha nem egy lakberendezőtől? Ma már minden komoly lakberendezőnek van saját weboldala, ahol nem csak vele ismerkedhetünk meg, de ideális esetben a korábbi munkáiba is betekintést nyerhetünk. Egy saját blog szintén hasznos inspirációs forrás, így egy-egy helyiség felújításával kapcsolatban is kreatív tanácsokat kaphatunk. Ilyen lehet a konyha berendezése, a nappali átalakítása, vagy éppen a hálószoba bútorainak összeállítása.

 

2. Lakberendezési magazinok – Az offline felületek rajongóinak

Remek tippek, színösszeállítások, és különböző stílusú lakások, helyiségek bemutatása praktikus tanácsokkal megtűzdelve. Bár a lakberendezési magazinok a ’90-es években élték fénykorukat, még mindig előszeretettel nézegetjük őket napjainkban is. Természetesen az évek múlásával ezek a magazinok is új köntösbe bújtak, és a lakberendezési áruházak saját magazinjait is ide soroljuk, de alapvetően a lényeg nem változott.

 

3. Lakberendezési áruházak – Ha személyesen is gyűjtenél tippeket

Lakberendezési inspirációk leginkább akkor kerülhetnek a tarsolyunkba, ha személyesen is megismerkedünk az anyagokkal, a színekkel és a mintákkal. Érdemes megfigyelni, hogy a lakberendezési áruházak stylistjai hogyan párosítják egymáshoz a bútorokat, és kiegészítőket, hiszen egy-egy összeállítást egy az egyben megvalósíthatunk ebből.

Gyakran előfordul, hogy az extrémebb, különlegesebb kiegészítőket nem merjük leemelni a polcról, ám a lakberendezők gondos kezeinek és ötleteinek köszönhetően más kiegészítők és bútorok társaságában látva őket, akár az otthonunk fő dekorációs elemei lehetnek belőlük.

 

Tipp! Ha lakásfelújítást tervezünk, érdemes egy lakberendezővel bevenni ezeknek az áruházaknak a bemutatótermeit, hiszen ők felhívhatják olyan apró részletekre a figyelmünket, amelyek lakberendezési inspirációk lavináit indíthatják el bennünk.

 

4. Merülj el a webáruházak kínálatában!

A különböző webáruházak virtuális polcai között sétálva sok esetben olyan egyedi kiegészítőkkel találkozhatunk, amelyekkel máshol korábban sehol. Ezekre az egyedi dolgokra lecsaphatunk akár igen kedvezményes áron is, ám mielőtt a kosárba tennénk a termékeket, meg kell győződnünk arról, hogy színben és stílusban biztosan passzolnak majd ahhoz a helyiséghez, ahova szánjuk őket.

 

5. Lakberendezési kiállítások, tematikus rendezvények

A lakberendezési inspirációk legújabb hullámával azokon a kiállításokon találkozhatunk, ahova a kiállítók mindig a legkülönlegesebb trendeket hozzák el nekünk. Természetesen nem szükséges az egész lakást felújítani, ha megtetszett egy új stílus vagy színárnyalat, egy lakberendező felfrissítheti az otthonunkat praktikus változtatásokkal is.

Előfordulhat az is, hogy a kiegészítők és a bútorok maradnak, de szükség lesz a falak festésére, tapétázásra, vagy a padló felújítására.

 

+1. A 3D látványtervek

A 3 dimenziós látványterveknek köszönhetően úgy sétálgathatunk álmaink lakásában, hogy közben otthon ülünk a kényelmes kanapénkon. Egy teljes körű lakásfelújítás előtt célszerű a lakberendezőtől ilyen látványtervet is kérni, így biztosak lehetünk benne, hogy a felújítást követően is büszkén nézünk majd körül a helyiségekben.

 

Lakberendezési inspirációk mindenkinek!

A felsorolt 5+1 lehetőség közül kedvünkre válogathatunk ahhoz, hogy begyűjtsük a számunkra szükséges inspirációkat. Ha pedig bizonytalanok vagyunk a színek és anyagok kérdésében, érdemes keresni egy profi lakberendezőt, akihez bizalommal fordulhatunk a kérdéseinkkel.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

 

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!