Vidéki báj, természetes anyagok, régi bútorok – Ez a rusztikus lakberendezés

Vidéki báj, természetes anyagok, régi bútorok – Ez a rusztikus lakberendezés

with Nincs hozzászólás

A rusztikus lakberendezés, mint a lakberendezési stílusok egyik legizgalmasabb formája, felkarolta a népies stílusjegyeket, illetve a vidékies kiegészítőket és bútorokat, ezzel pedig bájos, falusias hangulatot teremt az otthonunkban.

A rusztikus stílus jól áll a családi házak belső tereinek éppúgy, mint a frissen átalakított panellakásnak, vendégházaknak, vízparti nyaralóknak.

 

Mit nevezünk rusztikusnak? Mitől rusztikus a rusztikus?

A rusztikus kifejezés vidékit, falusit jelent, emellett népies stílust képvisel. A rusztikus lakberendezés sikere azonban nem csak néhány kiegészítőben rejlik, ugyanis itt mindenképpen törekedni kell arra, hogy a színek, a formák, az anyagok és a berendezés finom összhangban legyen egymással.

Az olyan dekorációs elemek, mint szőrme, az agyagedények és a természetes anyagok segítenek kiemelni a rusztikus stílus szépségeit, de a túldíszítettséget kerülni kell, ha erre a stílusra esik a választásunk.

Mutatjuk, hogyan varázsolhat bárki rusztikus otthont néhány remek ötlet segítségével.

 

Rusztikus lakberendezés – Ötletek és trükkök a hangulatos otthonhoz!

Bár igen sok az átfedés a rusztikus, a vintage és a country stílus jegyei között, ez nem jelenti azt, hogy érdemes átlépni a határokat. A rusztikus lakberendezés legfontosabb ismérve, hogy főszerepben állnak a régi bútorok, a régi használati eszközök, és ezek szépségét vidékies kiegészítők hangsúlyozzák ki.

Ilyen kiegészítőkre – amennyiben nincs a tulajdonunkban belőlük elegendő – vásárokban, garázsvásárokon, ismerősök padlásán és internetes csoportokban is rábukkanhatunk, sokszor kiváló állapotban. Az áruk évről évre egyre magasabb, hiszen a rusztikus stílus nagyon népszerű, sokan döntenek mellette, amikor a lakás átalakításra kerül sor.

 

Tipp! A rusztikus tárgyak matt felületűek, nincsenek polírozva, esetleg lakkozva, hiszen eredeti állapotukban szeretnénk őket felhasználni. Az állagmegóvás persze fontos, hiszen jó minőségű kiegészítőkkel érdemes dekorálni, amelyek hosszú távon is értékes részei lesznek az otthonunknak.

 

Rusztikus kiegészítők, stílusos virágdekoráció

A pasztellszínű falak, és a meleg fények egyértelműen jól illenek a rusztikus lakberendezési stílushoz, így a szobafestést és az égők cseréjét is célszerű felírni a teendőink listájára. A kovácsoltvas kiegészítők, a bőr, a szőrme és a különféle méretű üvegek használata jó ötlet, ahogyan a natúr színű rafia és sodrott kötél felhasználása is. A függönyökön és terítőkön megjelenhet a hímzés vagy a csipkedíszítés, esetleg egy szolid népi motívum.

Ha elegendő hely áll rendelkezésre a lakásban, régi pajtaajtókat és ablakokat is fel lehet használni a dekoráció elemeként, ahogyan a létrák, kannák, gyertyatartók, és fonott kosarak is szinte kötelező részei a rusztikus hangulatnak.

A könyvespolcok kiválasztása is lényeges kérdés, itt célszerű kerülni a lapra szerelt bútorokat, helyettük előtérbe kerülhetnek a természetes fa polcok.

 

Tipp! Egy rusztikus stílusú lakás elképzelhetetlen virágdekoráció nélkül. Remek választás, ha a virágcsokrok, asztali-, és ajtódíszek mezei vagy kerti virágokból készülnek. Jelen lehet a napraforgó, és a pipacs is. A virágdekorációnál, ahogyan a lakás többi részén is, a természetességen legyen a hangsúly.

 

Rusztikus dekoráció a teraszon is

Ha a lakás legnagyobb részében a rusztikus lakberendezés dominál, bátran alakítsuk át a teraszt is. Itt nincs szükség hatalmas változtatásokra, néhány egyszerű kis praktika segítségével ötletes helyiséget varázsolhatunk belőle.

A raklap bútorok, és a régi padok mellett a kovácsoltvas kampókra akasztott kaspók, a földre elhelyezett nagy agyagedények és fa virágosládák garantáltan jól kiegészítők lesznek. Aki kreatív, készíthet akár egy egész virágfalat is.

A nagyobb területeken felhasználhatunk dézsákat, esetleg hordót is, a meleg fényű fényfüzérek pedig még az esti órákban is a teraszon tartanak majd.

 

Miben segíthet Önnek egy lakberendező?

Elegendő inspirációt gyűjtött a lakás átalakításhoz? Beleszeretett a rusztikus lakberendezés minden stílusjegyébe, de nem érez magadban elegendő lendületet a megvalósításhoz?

Egy lakberendező segíthet a színek, az anyagok, a bútorok és kiegészítők kiválasztásában, egy profi virágkötő segítségével pedig a virágdekoráció is tökéletesen passzol majd az összképhez.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!