Kreatív lakberendezés hálószoba bútorokkal és kiegészítőkkel

Kreatív lakberendezés hálószoba bútorokkal és kiegészítőkkel

with Nincs hozzászólás

Egy lakberendező napról napra újabb kihívásokkal találkozik a munkája során, hiszen az új trendek mellett igazodnia kell a megrendelő személyiségéhez, az elképzelt lakberendezési stílushoz, és természetesen az ingatlan típusához, adottságaihoz is.

A lakberendezés hálószoba esetében a bútorok, a textíliák és a kiegészítők kiválasztásában testesül meg, a tájolás, a megvilágítás és a színek figyelembe vételével.

 

 

Lakberendezés hálószoba – Tájolás, megvilágítás és színek

Mint minden helyiség, a hálószoba tájolása is legalább olyan fontos kérdés, mint a nappali, a konyha, vagy akár a terasz tájolása. A hálószoba funkciójának – alvás és pihenés – leginkább a keleti fekvés kedvez, így a napsugarak ébresztenek majd, amelyek ellen a kánikulában redőnnyel, vagy sötétítőfüggönnyel védekezhetünk. A keleti tájolásnak köszönhetően a délutáni órákban nem melegszik már tovább a helyiség, így megfelelő lesz a hőmérséklet az alváshoz.

A lakberendezés hálószoba esetén nem olyan nagy kihívás, mint mondjuk egy nappali berendezése, hiszen a hálószobában sokkal kevesebb időt töltünk ébren, ám a megvilágításra és a színekre célszerű nagy hangsúlyt fektetni.

A hálóban mindenképpen lágy, derített fényeket érdemes alkalmazni. Szükség lesz egy-egy állítható fejű lámpára az olvasáshoz, ezeket felszerelhetjük az ágy fölé a falra, ahol könnyedén elérjük a kapcsolót. Olyan lámpa is kell majd a helyiségbe, amely indirekt fényt ad, vagyis a mennyezetre, falakra vetíti a fényt, és egyenletesen világítja be a teret.

 

Tipp! A hálószoba falai, vagy a tapéta színét érdemes úgy kiválasztani, hogy azok segítsék a kikapcsolódást, és a nyugalmat. A zöld biztonságot és harmóniát, a kék és a barna nyugalmat és békességet sugall. Természetesen a megfelelő árnyalatot meg kell találni ehhez, ebben segítséget nyújthat egy profi lakberendező.

 

A hálószoba berendezése – Bútorok és textíliák

A lakberendezés hálószoba tekintetében a stílusos bútorok és a textíliák kiválasztásában csúcsosodik ki.

A textilek között a függönyök, párnák, szőnyegek és ágytakarók dominálnak. Ha stílusosak szeretnénk lenni, érdemes ezek színét a falakhoz igazítani, vagyis olyan árnyalatokat választani, amelyek hangulatossá teszik az összképet. Ez nem jelenti azt, hogy ne dobhatnánk fel egy-egy élénkebb, vidámabb, de nem túlságosan harsány árnyalattal a helyiséget.

A bútorok kiválasztását célszerű attól függővé tenni, hogy milyen stílusban szeretnénk berendezni a helyiséget. A legfontosabb az, hogy a hálószobát ne alakítsuk át bútorraktárrá.

Ha ebben a szobában kapnak helyet a ruhák is, vásárolhatunk zárt szekrényeket, vagy akár készíttethetünk méretre szabott gardróbszekrényt is, amely pontosan akkora, hogy illeszkedik a hálószobához, és minden ruhánk kényelmesen elfér benne. Így nem lesz túlzsúfolt a szoba, és elegendő lesz kiválasztani egy ágyat, két éjjeliszekrényt, és ízlésünknek megfelelően esetleg olvasófotelt, kisasztalt, illetve könyvespolcot a teljes enteriőrhöz.

 

A hálószoba kiegészítői

A hálószoba bútorok mellé a kiegészítőket is úgy kell megválasztanunk, hogy ne töltsék meg nagyon a teret. A festmények, gyertyák, tükrök, kaspók és kosarak még hangulatosabbá tehetik a helyiséget, feltéve, ha illeszkednek a szoba stílusához, és megőrzik a hely nyugalmát, és békéjét.

Ha virágokat is szeretnénk a helyiségbe, válasszunk olyan fajtájú növényeket, amelyek nem igényelnek sok fényt, hiszen ebben a szobában főleg reggel kapnak belőle.

 

Tipp! A gyompálma, a kislevelű fikusz, kukoricalevél, a buzogányvirág, a zöldike és az anyósnyelv a sötétebb sarkokban is jól bírja az álldogálást, csak a megfelelő locsolásra kell nagyobb figyelmet fordítani.

 

Miben segíthet Önnek egy lakberendező?

A lakberendezés hálószoba része különösen nagy kreativitást igényel aprócska helyiségek esetében, hiszen a teret lehet tágítani, de trükkösen. Ebben egy lakberendező számos tanácsot adhat, ezért mindenképpen érdemes meghallgatni a tippjeit, ötleteit, és meglátásait akár már a teljes körű lakásfelújítás első lépései alatt is.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

 

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!