Pantone év színe 2022 – Lakberendezés a VERY PERI árnyalattal

with Nincs hozzászólás

 

A Pantone év színe 2022-ben egy megosztó árnyalat, amelyről sokan nem tudják eldönteni, hogy kék, vagy esetleg lila. Annyi bizonyos, hogy a Very Peri 17-3938 nevet viseli, és a 2022-es évben hatással lesz a divatra, a lakberendezésre, de még az esküvők világára is.

 

Pantone év színe 2022 – Mit érdemes tudni az árnyalatról?

Ahogyan már korábban írtam róla a blogon, a Pantone több mint 20 éve nagymértékben befolyásolja a fogyasztói döntéseket. Az ezredforduló óta minden decemberben izgalmas kérdés, hogy mi lesz a következő év színe, azaz melyik árnyalat illeszkedik majd a következő 12 hónaphoz. Emellett – bár ezt kisebb figyelem övezi – a következő év trendszíneit is meghatározzák.

A Very Periről úgy tartják, hogy a vörös energikusságát ötvözi a kék nyugalmával. Az árnyalat attól is egyedi, hogy az eddigi években a már meglévő archívumból választották ki az év színét, most azonban a vállalat külön legyártatta a Veri Peryt.

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető úgy fogalmazott: „Fontos volt számunkra, hogy egy új színnel álljunk elő, mert most egy nagyon új látásmódot alakítottunk ki a világról. Szó szerint ez a legvidámabb és legmelegebb az összes kék árnyalat közül. A vörös alaptónus miatt az újdonság erőt adó érzésével hat – és éppen az újdonság az, amit keresünk.”

Pantone év színe 2022- VERY PERI
forrás: Pantone Instagram

 

A Very Peri és a Microsoft

A Pantone ügyvezetője elmondta, hogy ez az árnyalat a jövőt szimbolizálja, mert a gondtalan magabiztosságot, a kreatív szellemet és a vidám hozzáállást foglalja magában. Hogyan kapcsolódik ez a Microsoft vállalathoz? A Pantone év színe 2022-ben olyan felületeken is látható lesz, mint a PowerPoint, a Teams, az Edge, és a Windows felhasználó felületei.

 

Very Peri a lakberendezésben – Hogyan dekoráld vele az otthonod?

A Pantone döntése a lakberendezésben is érzékelteti a hatását, ám érdekes kérdés, hogy érdemes-e a lakást Very Peri árnyalatba öltöztetni egyetlen évre, vagy sem.

Tény, hogy ez a szín nagyon divatos lesz, ám 2023-ben már más árnyalat lesz az év színe, így ha trendkövetők vagyunk, helyezzük a hangsúlyt inkább a kisebb kiegészítők kiválasztására, mintsem a teljes bútorcserére és falfestésre. Hogyan valósítható ez meg a gyakorlatban?

5 tipp, hogyan költöztessük otthonunkba a Veri Peryt:

  1. Fókuszban a textilek! – Ha egy-egy helyiségben ilyen árnyalatú díszpárnahuzatokra cseréljük a korábbiakat, remek lehet az összkép. Néhány szép törölköző, vagy ágynemű is jó választásnak bizonyulhat.
  2. A vintage stílus bája – A Pantone év színe 2022-ben igazán kedvez azoknak, akik úgy érzik, hogy a vintage lakberendezési stílus nagyon jól passzolna az otthonukhoz. A Very Peri, és a romantika, stílus, és elegancia kéz a kézben jár egymással.
  3. Legyen vidámabb a gyerekszoba! – Ha nem szeretnénk az egész otthonunkban ötvözni egymással a vintage hangulatot és a lilás árnyalatot, adjunk teret ennek a stílusnak a gyerekszobában, vagy a dolgozószobában. A lila szín megtestesíti a harmóniát, lenyugtatja az elmét, és ösztönzi a kreativitást.
  4. Irány a gardrób! – Akinek igazi „szerelem első látásra” ez az árnyalat, annak mindenképpen érdemes azon elgondolkodni, hogy a gardrób padlóját, falait, vagy kiegészítőit ebbe a színbe öltözteti. Garantáltan nem fogja egyhamar megunni.
  5. Elő a tapétával! – A design tapéták egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, aminek az az oka, hogy sokkal mutatósabbak, mint a ’70-es évekbeli társaik. Ha csak egyetlen apró falfelületet borítunk be olyan tapétával, amely a Very Peri árnyalatban pompázik, otthonosabbá és lendületesebbé tehetjük a helyiséget. Egy kamaszlány szobája remek példa lehet erre.

 

Miben segíthet egy lakberendező?

Ha tanácstalanok vagyunk a párosítást illetően, de megtetszett a Pantone év színe 2022-ben, bízzuk a lakberendezést profi lakberendezőre. Ő a lakás átalakításánál felméri az igényeinket, és megtalálja a helyes utat a Very Peri világában.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!