10 tipp, amitől átlátható lesz a gardróbszoba berendezése

10 tipp, amitől átlátható lesz a gardróbszoba berendezése

with Nincs hozzászólás

Igazán szerencsés az, akinek a lakásában külön helyiségben kap helyet a gardrób, ilyenkor a szoba a gardróbszoba nevet viseli. A gardróbszoba berendezése akkor lesz igazán átlátható, praktikus és rendszerezett, ha odafigyelünk arra, hogy a különböző tároló elemek és kiegészítő bútorok megfelelő számban és méretben legyenek jelen a helyiségben.

 

A gardrób felújítása: A fények és a színek összhangja

A gardróbszoba funkciója, hogy ebben tároljuk a ruhákat, cipőket, télikabátokat, és kiegészítőket. Ha többfunkciós gardróbszobánk van, megfelelő tárolóban helyet kaphatnak a szobában az ágyneműk, lepedők, törölközők, tükrök, és a szennyeskosár is.

A bútorok kiválasztása előtt fontos szem előtt tartani azt, hogy a fal színe, és a világítás megfelelően illeszkedjen a helyiség funkciójához. Azaz: ha a szoba fényes és világos, akkor is érdemes letisztult irányba mozdulni a festékválasztással. A fehér mellett a bézs és a szürke világos árnyalatai nagyon népszerűek.

 

gardróbszoba berendezése

 

Ha a helyiségnek nincs ablaka, vagy északi, illetve keleti fekvésű (tehát maximum délig kap fényt), akkor érdemes a világos falfesték mellett a lámpák és izzók kiválasztására is nagy hangsúlyt fektetni. A fény ne legyen túl erős, a cél a természetes hatás elérése.

 

A gardrób berendezése: A tároló elemek és a bútorok kiválasztása

A többfunkciós gardróbszoba berendezése a falfesték választás és a világítótestek szerelése után következhet. Ehhez a következő 10 szempontot érdemes figyelembe venni a tároló elemek és bútorok kiválasztása során.

  1. Egyedi tervezésű gardrób: Ha kis hely áll rendelkezésre a gardrób számára, célszerű elgondolkodni azon, hogy egy asztalossal egyedi méretezésű gardróbot készíttetünk. A lakberendező ebben az esetben a tér megfelelő kihasználásában, illetve az anyagválasztásban is segítséget nyújthat.
  2. Szekrények: A gardrób berendezése során a szekrények a legfontosabb elemek, ezekben kapnak helyet az összehajtogatott ruhák, a törölközők és ágyneműk. Fontos, hogy a szekrényeknek legyen ajtaja, ha a helyiség poros, vagy sokat van nyitva az ablak, illetve arra is ügyeljünk, hogy a ruhákat ne érje nap, mert idővel könnyen kiszívhatja a színüket. A szekrényajtó ezekre megoldást nyújt, de ha ragaszkodunk a nyitott szekrényekhez az átláthatóság miatt, küszöböljük ki a porosodással járó problémákat.
  3. Komódok és fiókos elemek: A komódok és fiókok a fehérnemű, a kendők és sálak tárolására megfelelőek. Egy lakberendező segít a méret megválasztásában, hogy ne foglaljanak több helyet annál, mint szükséges.
  4. Polcos elemek: A nyitott polcokon a kalapokat, táskákat lehet tárolni egymás mellett, így nem sérülnek.
  5. Akasztós elemek: Az akasztós elemek és fali akasztók a vállfákon tárolt ruhák tárolására szolgálnak. A kabátok és a szezonálisan előkerülő ruhák így egymás mellett sokkal átláthatóbbak lesznek.
  6. Cipőtartók: A cipőtartó szekrények lehetnek zártak vagy nyitottak, a cél az, hogy a cipők ne egymás hegyén-hátán heverjenek, úgy ugyanis koszolódnak, és eldeformálódhatnak.
  7. Kis tárolók és rendszerezők: A kisebb tárolókban és rendszerezőkben helyet kaphatnak a mandzsettagombok, ékszerek, nyakkendők, órák, és napszemüvegek is.
  8. Ruhaállványok: Ruhaállványokat vagy szobainasokat akkor érdemes használni a gardróbszoba berendezése során, ha tudjuk, hogy a rohanó hétköznapok során bizony lehetséges, hogy csak néhány naponta tudjuk majd helyére tenni a ruhákat. Ilyenkor a ruhaállvány segít abban, hogy ne gyűrődjön semmi.
  9. Kanapék, fotelek: Ha elegendő tér van a helyiségben, amit nem használtunk ki, nyugodtan vásárolhatunk a szobába egy kanapét, vagy fotelt, amire kényelmesen leülhetünk készülődés közben.
  10. Tükrök: A tükrök egyrészt tágasabbá teszik a teret, másrészt a gardróbszoba elengedhetetlen elemei. A lakberendező segít eldönteni, hogy milyen stílusú tükröt válasszunk (keret színe, méret, álló vagy falra szerelhető, stb.).

 

Miben segíthet a lakberendező?

A gardróbszoba berendezése során a lakberendező segít a tér optimális kihasználásában, a tárolók és bútorok kiválasztásában, illetve a helyiség stílusának kialakításában. Igazodik a megrendelő elképzeléseihez, kéréseihez és meglátásaihoz, szakértelmének és ötleteinek köszönhetően a szoba mind funkciójában, mind hangulatában megfelel majd az ügyfél igényeinek.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!