Tetőtér beépítése – A beépítés legfontosabb szempontjai

Tetőtér beépítése – A beépítés legfontosabb szempontjai

with Nincs hozzászólás

A tetőtér beépítése nagy kihívás elé állít bennünket, amikor úgy döntünk, hogy már nem elég számunka a rendelkezésre álló alsó szint a mindennapi tevékenységekhez. Egy lakberendező segítségével helytakarékosan és okosan kihasználhatóak a belső terek tetőtérben.

Mekkora feladat egy régi ház felújítása?

Napjainkban ismét egyre népszerűbb opció egy újépítésű társasházban található lakás vásárlása, vagy építkezés helyett egy régi ház vásárlása, és felújítása. Az egész országban számos helyen találkozunk ezzel a trenddel, Budapest környékén fokozottan, hiszen egyre többen döntenek úgy, hogy kiköltöznek az agglomerációba.

Mielőtt rátérnénk arra, hogy milyen feladatokkal jár a tetőtér beépítése, indokolt azt is részletezni, miért célszerű egy profi kivitelezőt megbízni a régi ház, vagy tetőtér felújításával. Milyen feladatok kerülhetnek fókuszba?

  • a vízvezetékek cseréje
  • az elektromos hálózat felújítása
  • gipszkarton falak húzása
  • radiátorok mázolása
  • ablak- és ajtókeretek festése
  • burkolatok lerakása
  • falak festése, tapétázása
  • szaniterek lerakása
  • bontás, sitt elszállítása

Amikor a házfelújítás és a lakberendezés egy kézben összpontosul, biztosak lehetünk abban, hogy a tetőtér beépítése szakmai kezekbe kerül. A lakberendező együtt dolgozik a kivitelezővel, hogy minden a tervek szerint készüljön.

 

A tetőtér beépítése – Hogyan fogjunk hozzá?

A régi házak egy részének nem építették be annak idején a tetőterét, esetleg csak kialakítottak egy lépcsőt, ami a tetőtérbe vezet. Ebben az esetben olyan, mintha a lakberendező egy üres vásznat kapna, amire szabadon festhet.

Miután meghallgatta a megrendelő kéréseit, igyekszik felmérni, milyen lehetőségek rejlenek a terület kihasználásában, és a helyiségek berendezésében. Nemcsak az ügyfél kéréseihez kell igazodnia, hanem a kiszemelt lakberendezési stílus vezérfonalához, a megrendelő személyiségéhez, és természetesen a tetőtér adottságaihoz is.

Amint a kivitelező elvégezte a legfontosabb munkálatokat, a lakberendező máris egyeztet a fürdőszoba berendezéséről, hiszen a szaniterek beépítése és a padló-, és a falak burkolása sokszor párhuzamosan zajlik. A szobákban még ugyan ráér a festés, de a csempék kiválasztására most lesz szükség. A fürdőszoba felújítása mellett megkezdődhet a tetőtér többi helyiségének beépítése.

 

Milyen helyiségekben dolgozik a lakberendező?

Amikor indokolttá válik a tetőtér beépítése, nyilvánvalóan a ház tulajdonosai tudják, miért van erre szükség. Kevés a földszinten a hálószoba? Nincs hely a gyerekszobának, dolgozószobának, vagy a gardróbszobának?

A tetőtér alapterülete általában kisebb, mint a földszinté, és bizony a tető miatt a helyiségek berendezése is több ügyességet kíván. Elképzelhető, hogy a helyiségek egy részében a tető miatt nem fér el kényelmesen a nagyszekrény, és nem mindegy az sem, hogy hova kerül az ágy.

A lakberendező dolga az, hogy a meghatározott funkciónak megfelelően a lehető legjobban használja ki a teret, akár gyerekszobáról, akár más helyiségekről van szó. A burkolatok és falfestékek kiválasztására legalább olyan nagy hangsúlyt kell fektetni, mint a világításra, illetve az enteriőrre.

 

Hogyan érdemes berendezni egy-egy helyiséget?

Ebben a kérdésben segítni fognak korábbi írásaim, amelyekben kitértem arra, melyik szobának melyek a legfontosabb ismérvei.

Remek döntés, ha a kész bútorok helyett egyedileg tervezett beépített szekrényekben gondolkodunk, a tárolás így sokkal kényelmesebb és praktikusabb lesz. Ezzel sok helyet spórolhatunk, így még több területet használhatunk fel kedvünk szerint a tetőtér beépítése során.

 

Most már talán nem is kérdése a továbbiakban, hogy miben segíthet egy profi lakberendező. Egyeztet a kivitelezővel, segít kiválasztani a megfelelő színeket, és előnyére fordítja a rendelkezésre álló helyiség minden adottságát az optimális eredmény elérése érdekében.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!