Online lakberendezés – 5 tipp, amivel otthon is gyűjthetünk ötleteket

Online lakberendezés – 5 tipp, amivel otthon is gyűjthetünk ötleteket

with Nincs hozzászólás

Ha nincs lehetőségünk vagy időnk végigjárni a lakberendezési áruházakat, de ellenállhatatlan vágyat érzünk arra, hogy ihletet gyűjtsünk a színek és kiegészítők háza táján, az online lakberendezés remek alternatíva lehet. Ezek a tippek kiváló támpontnak bizonyulnak majd!

 

1. Gyűjts ihletet a Pinterest birodalmában!

Kár lenne tagadni, a Pinterest a lakberendezési tippeket nyújtó felületek koronázatlan királya, hiszen pillanatok alatt annyi ötletet meríthetünk a tengernyi képből, hogy dúskálni fogunk az elénk táruló lehetőségekben. Legyen szó nappali vagy konyha dekorációról, izgalmas kiegészítőkről, vagy lakberendezési stílusokról, itt biztosan minden kérdésünkre választ kapunk.

online lakberendezés

 

Fontos! Csupán azért, mert a Pinteresten inspirálódunk, az online lakberendezés nem segít abban, hogy hogyan használjuk ki tökéletesen a rendelkezésünkre álló teret, vagy az otthonunk stílusához mi passzol leginkább. Egy profi lakberendező segítségével azonban remekül megvalósíthatjuk a megálmodott stílusváltást, vagy frissítést.

 

2. Lakberendezésben segíthet az Instagram is!

A Pinteresthez hasonlóan az Instagram is erős bázisa a lakberendezési tippeknek. A különféle hashtagekre rákeresve egészen izgalmas területekre tévedhetünk a szokásos témákon kívül. Így könnyen elképzelhető, hogy olyan ötleteket gyűjthetünk be, amire korábban nem is gondoltunk.

A lakberendező az általunk lementett képekből látni fogja, milyen irányok tetszenek nekünk igazán, és ennek megfelelően még több lehetőséget vázol majd fel nekünk. Az ötletgyűjtést és egyeztetést követen a látványterv már tartalmazni fogja otthonunk tervezett átalakításának képes bemutatóját.

online lakberendezés

 

3. Online lakberendezés online lakberendező programok segítségével

Mielőtt az online lakberendezés kapcsán beszélnénk a lakberendező programokról, fontos hangsúlyozni, hogy ezek a programok sosem fogják pótolni egy lakberendező hozzáértő munkáját, rutinját, és képzettségét. Egy lakás átalakítása annyi részfeladatból áll, hogy a bútorok elhelyezése csupán csepp a tengerben.

Holló Annamária lakberendező referencia - nappali 3D - Kifinomult luxus

 

Tipp! A színek és a fények összehangolása, az átépítése munkálatok koordinálása, a mesteremberekkel történő egyeztetés, a lakberendezési stílus és az enteriőr kiválasztása még mindig nem ölel fel minden teendőt. A lakberendező programok éppen ezért csupán abban segíthetnek nekünk, hogy eljátszunk a gondolattal, milyen szép is lenne problémamentesen, pikkpakk megvalósítani az elképzeléseinket, néhány kattintással.

 

Az online lakberendező programok között találunk fizetős és ingyenesen használható változatot, többségük abban segít nekünk, hogy láthatjuk, mennyire színes és változatos ez a szakma.

 

4. Támpontot adhatnak a lakberendezési áruházak weboldalai

Bár nem mindig van időnk, vagy lehetőségünk naphosszat csodálni a lakberendezési áruházak kínálatát, a weboldalak böngészése remek időtöltésnek bizonyulhat. Egy bögre kávé társaságában a teraszon ülve élvezhetjük a színek és a minták széles választékát, miközben jegyzeteket készíthetünk arról, milyen terveket szövögetünk egy-egy helyiség átalakításával kapcsolatban.

A weboldalak sokszor azzal kapcsolatban is nagy segítségünkre vannak, hogy láthatjuk, milyen összetett feladat egy szoba teljes berendezése – és akkor még nem vettük sorra a festéssel, tapétázással, padlóburkolással járó munkálatokat.

 

5. Kövesd a trendeket!

Az online lakberendezés nem ér véget a lakberendezési tippek gyűjtésével, hiszen a lakberendezők is számos helyről frissítik a tudásukat, és szerzik az új inspirációkat. Az aktuális trendekkel kapcsolatban nem csak a nagyobb áruházak kínálatát érdemes figyelni.

  • A falak színének kiválasztásához például szükségünk lesz egy színkatalógusra. A különböző festékmárkáknak saját katalógusa van, a színeknek saját kódja. Érdemes rendszeresen tájékozódni az újdonságokról és lehetőségekről. Ezt természetesen megtehetjük online is.
  • A Pantone minden év végén meghatározza, hogy mi lesz a következő év vezető színárnyalata. Ez nagy hatással van a lakberendezésre is, amennyiben fontos számunkra, hogy otthonunk, esetleg irodánk berendezése trendkövető legyen.
  • A festékekhez hasonlóan a tapéták választéka is folyamatosan változik. Ha design tapéta kerül majd a lakásba, célszerű figyelni a mintákat, hátha éppen olyannal találkozunk, amivel korábban egyetlen weboldalon sem.
  • Vajon a szalagparketta vagy a laminált padló jobb választás? Döntsünk esetleg a vinyl padló mellett? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk online, ha pedig további kérdések merülnek fel bennünk, bátran kérjük ki a lakberendező véleményét az adott kérdésben.

 

Az online lakberendezés remélhetőleg soha nem váltja majd fel a személyes találkozást, és egyeztetést, hiszen így van igazán lehetőség arra, hogy a megrendelő igényei és elképzelései maradéktalanul teljesüljenek. A lakberendező munkája és fantáziája mindig a legbiztosabb segítség számunkra, ha lakásfelújítás előtt állunk.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

 

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!