Kreatív terasz berendezés tavasztól őszig – Bútorok, elrendezés, tippek!

Kreatív terasz berendezés tavasztól őszig – Bútorok, elrendezés, tippek!

with Nincs hozzászólás

Egy terasz tavasztól akár késő őszig a lakásunk egyik főszereplője lehet, hiszen egyaránt alkalmas lehet a helyszín a pihenésre, a tanulásra, vagy akár a barátok, családtagok fogadására. Ideális esetben a terasz berendezés és a bútorok kiválasztása is ennek jegyében történik.

 

Nézzük meg, mekkora hely áll rendelkezésünkre!

Mielőtt kiválasztanánk a számunkra szimpatikus kültéri bútorokat és eldöntenénk, milyen világítást szeretnénk, a terasz berendezés legelején az első lépés az kell, hogy legyen, hogy megnézzük, mekkora hely áll rendelkezésünkre. Nem mindegy ugyanis, hogy egy panellakás erkélyét, egy társasház tetőteraszát, vagy egy családi házhoz tartozó hatalmas teraszt szeretnénk berendezni.

Nézzük, mi a különbség a terasz, az erkély, és a loggia között!

  • Terasz: A terasz három oldaláról nyitott, nincs fölötte semmilyen építmény. Alapterülete csupán néhány négyzetméter is lehet. A tetőterasz három oldala szintén nyitott.
  • Erkély: Az erkély oldalirányban legalább félig nyitott, és bár a teraszhoz hasonlóan az építményből kinyúlik, fölötte általában másik erkély is van.
  • Loggia: A loggia az épület síkjából nem nyúlik ki, felülről és mindkét oldaláról zárt. Ezzel együtt könnyen beépíthető, és remekül használható szabadidős időtöltésre.

A terasz méretének meghatározása után kezdődhet a lakberendezés, azaz a színek, a bútorok, és az egyéb kiegészítők kiválasztása. Így funkcionál majd megfelelően a terület.

Holló Annamária lakberendező referencia - kültéri konyha - Modern családi ház

 

Döntsük el, milyen stílus passzol leginkább a teraszunkhoz!

Ahogyan a lakás helyiségei is általában egy lakberendezési stílust követnek, úgy a terasznál is érdemes ezt a lépést figyelembe venni.

Vintage bútorokra vágyunk? Közel áll hozzánk a bohém stílus? Esetleg a skandináv vonalat követnénk? A stílus kiválasztásában segíthet egy lakberendező, aki az általunk megálmodott hangulatot remekül társítja majd az adott irányzathoz, így a terasz berendezés sokkal gördülékenyebben megy majd, mint gondoltuk.

Mivel a terasz remek helyszín a szabadidős tevékenységekhez (pl. olvasás, társasjátékozás, borozgatás a barátokkal), így az enteriőrnek nem csak stílusosnak, de kényelmesnek is kell lennie, hogy jól érezzük magunkat akár több órán keresztül is a kültéri bútorokon üldögélve. Ezért mondjuk, hogy a stílus és a kényelem ideális esetben kéz a kézben jár a terasz berendezés esetében.

Holló Annamária lakberendező referencia - kültéri konyha - Modern családi ház

 

Tipp! A teraszbútorok és kiegészítők árnyalatai általában a kiválasztott stílusirányzathoz passzolnak, azonban arra mindenképpen ügyeljünk, hogy a fal színe ne térjen el a ház falának színétől. A padlóburkolat és a korlátok színe szintén passzoljon a fal színéhez.

 

A kültéri bútorok és virágok kiválasztása

A kültéri bútorok kiválasztásánál fontos szempont, hogy hol kapnak majd helyet. Megáznak majd az esős napokon? Spórolnunk kell a hellyel, vagy akár egy nagyobb, 8-10 személyes kanapét is választhatunk? Mennyi napot kap a terasz?

Ha ezekre a kérdésekre megkerestük a választ, érdemes átgondolni, hogy milyen anyag és szín mellett döntünk, illetve hogy párnákat, napernyőket, napozóágyakat is beszerzünk-e. Egy profi lakberendező könnyedén átlátja, hogy a terasz berendezés hogyan lesz igazán praktikus és mutatós, így a bútorok kiválasztásában is nagy segítségünkre lesz.

terasz berendezés

 

Tipp! A kiegészítők (virágtartók, lampionok, dekorációs elemek) és a virágok kiválasztása szintén izgalmas feladat. Ne feledjük azonban, hogy a lakberendező nem kertész, így a virágokról nyilvánvalóan egyeztetni fog egy hozzáértő szakemberrel, aki figyelembe veszi majd, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre, és a virágok mennyi fényt kapnak a teraszon.

 

A terasz berendezés kulcsa – A harmónia

A terasz berendezés akkor lesz sikeres, ha a teraszra kiülve úgy érezzük, minden összhangban van. A színek, a bútorok és a világítás olyan harmóniában állnak egymással, hogy legszívesebben ezentúl minden időnket itt töltenénk.

Ha nem érezzük magunkat elég kreatívnak, nincs ötletünk, hogyan használjuk ki a teret, és hogyan rendezzük el a bútorokat, bátran kérjük lakberendező segítségét! Így a végeredmény garantáltan hangulatos és stílusos lesz!

 

Forduljon hozzám bizalommal:

 

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!