Vendégház berendezése – Az átalakítás 3 legfontosabb lépése

Vendégház berendezése – Az átalakítás 3 legfontosabb lépése

with Nincs hozzászólás

Egy lakás, vagy családi ház életébe a lakberendezés hatalmas változásokat hozhat, ám egy iroda vagy vendégház berendezése is izgalmas feladat egy lakberendező számára. Akár mi használjuk a házat, akár kiadásra szánjuk, a következő lakberendezési tippek garantáltan hangulatosabbá teszik majd a berendezést.

 

1. Teljes körű lakásfelújítás, kisebb átalakítások

Gyakran előfordul, hogy valaki azért vásárol kisebb házat, vagy hétvégi házat, hogy a későbbiekben kiadja azt kirándulók számára. A ház sok esetben felújításra szorul, régiek a vezetékek, indokolt a csővezetékek, és az elektromos hálózat cseréje, megkopott a festék, és a berendezés is igen régimódi. A teljes körű lakásfelújítás során előnyös döntés, ha a kivitelező és a lakberendező a kezdetektől együtt dolgozik azon, hogy a ház új köntösbe öltözzön.

Elképzelhető, hogy nem szükséges teljes felújítás, néhány kisebb átalakítással is nagy változást érhetünk el. A falak színének megváltoztatása, a padlóburkolat cseréje és a világítás/árnyékolás átgondolásával a helyiségeknek új funkciót, hangulatot, stílust adhatunk.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a vendégházak terasza és kertje legalább olyan fontos helyszín, mint a nappali, tavasztól őszig a vendégek nagy része friss levegőre, hangulatos kiülős helyekre vágyik. A terasz berendezése a lakberendező számára legalább akkora kihívás, mint a házban uralkodó lakberendezési stílus kiválasztása.

 

vendeégház berendezése - Laczkó Vendégház
kép forrása: Laczkó Vendégház – Alsóregmec

 

2. Stílusváltás – Nyiss az új trendek felé!

Ha szívesen nyitunk más, a korábbitól eltérő lakberendezési stílus felé, beszéljük át a lakberendezővel, hogy milyen stílus passzol igazán a vendégházhoz, az elképzelt enteriőrhöz, és a személyiségünkhöz. Egy szakember ezután már rutinosan lát majd el tippekkel arra vonatkozóan, hogy a vendégház berendezése ne legyen sablonos, unalmas, idejétmúlt.

A korábbi berendezés letisztult volt, klasszikus bútorokkal és kiegészítőkkel, ám most valami másra vágyunk? Ha a most nagyon népszerű vintage stílus mellett döntünk, a házban a pasztell árnyalatok és a fehér fog uralkodni, a bútorok és kiegészítők pedig régies hatásúak, akár romantikus hangulatúak lesznek. A rengeteg virág elhelyezése garantáltan jó ötletnek bizonyul majd. A vízparti vagy bohém stílus remekül illik a tóparton, folyóparton álló házakhoz, míg egy erdei vendégháznak a skandináv lakberendezési stílus áll nagyon jól.

 

Tipp! A kirándulók körében nagyon népszerűek a kisebb településeken található tornácos parasztházak, melyek vendégházként is kiválóan megállják a helyüket. Egy ilyen háznak hagyjuk meg a stílusát, sőt, emeljük ki rusztikus bútorokkal és kiegészítőkkel. Így a vendégház berendezése a legkevésbé sem lesz stílusidegen.

 

vendégház berendezése - Hercegkút Apartman
kép forrása: Hercegkút Apartman

 

3. A vendégház berendezése – Bútorok, kiegészítők, extrák

Az esztétikus megjelenés mellett a kényelem is nagyon fontos, ha egy vendégház berendezése a feladatunk. Egy ilyen házba pihenni érkezik mindenki, így bármennyire szép egy kültéri ülőgarnitúra, egy kanapé vagy egy ágy, ha nem kényelmes, a vendégek nem fogják szeretni. Az a cél lebegjen a szemünk előtt, hogy megfelelően funkcionáló bútorokat válasszunk, amelyek akár egynapos, akár többnapos kikapcsolódás során is jó szolgálatot tesznek.

A kiegészítőknek – ahogyan a bútoroknak is – passzolnia kell az általunk választott lakberendezési stílushoz, ám nyugodtan legyünk lazák. Ne vegyünk túl szigorúan minden szabályt, egyes helyiségekben keverhetjük a lakberendezési stílusokat is. A teraszon nagyon népszerűek napjainkban a csomózott anyagból készült hinták, függőágyak, melyek bohém hatást kelthetnek, de a vendégek garantáltan szeretni fogják. Ettől a ház belső berendezése nyugodtan lehet rusztikus, elegáns vagy akár mediterrán is, a hangsúly az egyediségen van.

 

Mediterrán lakberendezés

 

Tipp! Egy lakberendező abban is segíthet nekünk, hogy a ház minden korosztály számára tetszetős legyen. Elkülöníthetünk a kisebb gyerekeknek játszósarkot, de egy olvasósarok is jó ötletnek bizonyulhat, ide azok is bekuckózhatnak, akik a csendet, a nyugalmat és a kávézás élményét értékelik igazán.

 

Miért bízzuk a vendégház berendezését lakberendezőre?

Egy vendégház berendezésénél más szempontokat is figyelembe kell vennünk a lakberendezés során, mint egy lakás vagy családi ház esetében. A cél, hogy a vendégek számára a ház maximálisan megnyerő legyen, ezért a bútorok kiválasztásakor ne a saját személyiségünk legyen fókuszban. Bízzuk a munkát profi szakemberre, és segítségével adjunk a háznak saját személyiséget!

 

Forduljon hozzám bizalommal:

 

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!