Lakberendezési ötletek családi ház esetén – Dönts a stílusos megoldások mellett!

Lakberendezési ötletek családi ház esetén – Dönts a stílusos megoldások mellett!

with Nincs hozzászólás

Egy házfelújítás során nagy segítségünkre lehet egy hozzáértő, kreatív lakberendező, aki a munkálatok elejétől részt vesz az átalakítás minden részében. A megálmodott lakberendezési ötletek családi ház esetén így biztosan érvényesülnek majd, ráadásul szakértő kezek gondoskodnak otthonunk megújulásáról.

 

Családi ház felújítása okosan

Egy családi ház felújítására akkor kerülhet sor, ha most vásároltunk egy házat, amelynek szükséges a felújítása, illetve ha úgy érezzük, hogy otthonunkra ráfér a frissítés. Mindkét esetben fontos, hogy profi kivitelezőt bízzunk meg a feladattal, ugyanis így lehetünk csak biztosak abban, hogy a teljes körű felújítás minőségi munkát takar majd.

A gázszerelési, fűtésszerelési, vízvezeték szerelési és villanyszerelési munkálatok egytől egyig nagyon fontos lépések, melyek szakértelmet igényelnek. A lakberendezővel természetesen már ilyenkor is érdemes egyeztetni, hiszen sok tanáccsal láthat el arra vonatkozóan, hogy hogyan használhatjuk ki okosan a lakás helyiségeit, hol lehet szükségünk majd konnektorokra, szaniterekre, stb.

A lakás stílusának és hangulatának megálmodása részben a lakberendező feladata, ehhez pedig elengedhetetlenül fontos, hogy előre egyeztessünk vele a padlóburkolatokról, a festésről, illetve a térrendezésről is, amelynek része lehet a gipszkartonozás is. Így elmondhatjuk, hogy a lakberendezési ötletek családi ház esetén szorosan összekapcsolódnak a felújítási munkálatokkal.

Holló Annamária lakberendező referencia - konyha - Modern családi ház

 

A preferált lakberendezési stílus kiválasztása

Egy lakberendező követi az aktuális trendeket, de mindig szem előtt tartja az adott épületben rejlő lehetőségeket. Tudásának megfelelően igyekszik ezekből a lehetőségekből kihozni a maximumot, így könnyen előfordulhat, hogy a lakberendezési ötletek családi ház tekintetében sokkal szélesebb tárházat mutatnak számunkra, mint azt korábban gondoltuk.

Bár először talán érdekesen hangzik a gondolat, de egy családi ház esetében előfordulhat, hogy a választott lakberendezési stílus nem minden helyiségben érvényesül egyformán. A lakberendező mindig a megrendelő ízléséhez és személyiségéhez igazodik a munka során, ám fontos, hogy szakértelmének köszönhetően olyan ötletekkel, tippekkel szolgálhat, amelyek segítséget nyújthatnak a megrendelőnek a lakberendezési stílus kiválasztásában.

Vintage lakberendezés

 

Érdekesség! Elképzelhető, hogy álmaink otthona egy vintage hangulatú ház, ahol a konyhában régies hatású konyhabútor kap helyet, dominálnak a pasztellszínek és a fehér, a nappalit pedig romantikus fényfüzérek, fából készült képkeretek és mutatós virágdekoráció dobja fel. A lakás más helyiségeiben – mint például a dolgozószobában – visszaköszönhetnek a vintage stílus főbb vonalai, de bátran kombinálhatjuk más lakberendezési stílussal (pl. adott esetben minimál lakberendezés) is.

 

Lakberendezési ötletek családi ház esetén

Egy családi ház rengeteg lehetőséget rejt magában, így a lakberendezési ötletek családi ház esetén széles skálán állnak rendelkezésünkre. Íme néhány remek támpont:

  • Nem csak a színekkel, de a formákkal is játszhatunk. Ehhez jó választás egy izgalmas tapéta, vagy egy rendhagyó padlóburkolat.
  • Gipszkarton segítségével leválaszthatunk a nappaliból egy dolgozószobát, vagy akár a gyerekszobát is kettéválaszthatjuk, ha a gyerekek egy szobában laknak, de igénylik a saját teret.
  • Meghagyhatjuk a nappaliban a szalagparkettát, de esetleg érdemes felújítani, és olyan kiegészítőket választani hozzá, amelyek kiemelik padlónk szépségét. A szalagparkettához a vintage és a rusztikus stílus is nagyon passzol, ezért ha teljes stílusváltást szeretnénk, bátran dönthetünk egyik vagy másik mellett a korábbi bútorok és kiegészítők cseréjével.
  • Ha családi házban élünk, de nem áll túl sok hely a rendelkezésünkre, egy lakberendező segíthet abban, hogy praktikus tároló elemekkel, polcos térelválasztókkal és egyedi tervezésű bútorokkal hogyan nyerhetünk magunknak több helyet.
  • Az ügyesen választott festékekkel, ezáltal a színek játékával világosabbá, barátságosabbá, esetleg otthonosabbá tehetjük a konyhát, a nappalit, vagy akár a gyerekszobát. A festék kiválasztása gondosabb odafigyelést igényel, mint hinnénk, ezért mindenképpen célszerű kikérni lakberendező véleményét a vásárlás előtt.

Funkcionálisan, praktikusan és stílusosan berendezett otthon

A lakberendezési ötletek családi ház esetén színesek és kifogyhatatlanok. A lakberendező kreativitásának köszönhetően úgy érezzük majd, hogy otthonunk új köntösbe öltözött, amely ideális esetben sokkal jobban tükrözi az ízlésünket és a személyiségünket, mint a korábbi elrendezés és enteriőr.

Éppen ezért a lehető legjobb gondolat családi házunk felújítása előtt, ha felkeresünk egy lakberendezőt, aki végigkíséri a felújítás folyamatát, így leveszi vállunkról a felújítással és a lakberendezéssel járó terhet.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

 

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!