Az előszoba berendezése – Funkció, praktikum, tárolás

Az előszoba berendezése – Funkció, praktikum, tárolás

with Nincs hozzászólás

Bár talán szokatlanul hangzik, mégis így van, otthonunk legtöbbet használt helyisége az előszoba. A méretétől, az elképzeléseinktől, és a preferált lakberendezési stílustól függően izgalmas kihívás lehet az előszoba berendezése.

 

Ne feledjük, mi az előszoba funkciója!

Az előszoba az a helyiség, ahonnan reggel utunkra indulunk, és ahova este megérkezünk. Az előszoba berendezése azért fontos kérdés, mert praktikus megoldást kell találnunk a tárolásra, emellett az öltözéshez is térre van szükségünk. A táskánknak és a kulcsainknak is helyet kell keresnünk, ráadásul az esernyőket, esőkabátokat, kabátokat és a cipőket is itt tároljuk.

Bátran dekorálhatjuk a helyiséget a lakásunkban uralkodó lakberendezési stílusnak megfelelően, de ügyeljünk rá, hogy a felesleges kiegészítők elhelyezése ne keltsen rendetlen benyomást. Főleg akkor, ha egyébként is szeretjük a minimalista stílus letisztultságát.

előszoba berendezése

 

Az előszoba berendezése: a legfontosabb szempontok

Ha lakásfelújítás előtt állunk, szánjunk időt az előszoba átalakításának lehetőségeire is. A kivitelező és a lakberendező együttműködése azért fontos, mert együttes erővel dolgoznak azon, hogy a helyiség ne csak stílusos legyen, de minőségi burkolati elemeket is tartalmazzon. Milyen szempontokra érdemes odafigyelni?

  • Padlóburkolat: Elvárás, hogy a padlóburkolat legyen rendkívül ellenálló anyagból, ami karc- és vízálló, valamint remekül tisztítható, vagyis a tisztán tartása nem igényel speciális tisztítószert. Fontos az is, hogy mintájában és stílusában igazodjon az igényeinkhez.
  • Tárolás: A bútorok és tároló elemek legyenek praktikus méretűek, és ne foglaljanak el sok helyet a közlekedő folyosó területéből.
  • Világítás: A helyiség tájolásától függően kell átgondolni a világítás kérdését. Kérjük ki szakember véleményét, hogy a természetes fény mellett mennyi mesterséges fényre lesz szükségünk a kényelmes és otthonos hangulathoz.
  • Színek és anyagok: Attól függően, hogy milyen lakberendezési stílus áll hozzánk igazán közel, dönthetünk meleg és hideg árnyalatok mellett is. A textilek (függöny, szőnyeg, stb.) kiválasztására is figyeljünk oda.

 

Milyen bútorokat és tároló elemeket részesítsünk előnyben?

Ha a cél az előszoba berendezése, mindenképpen szükségünk lesz ülőbútorra, cipős szekrényre, tükörre, polcokra, fogasra, esernyőtartóra és szőnyegre is.

Egy egyedi tervezésű gardrób a nagyobb előszobában más ruhák tárolásában is segítségünkre lehet a télikabátok mellett, így nem kell a hálószobába vagy a nappaliba zsúfolni nagyméretű szekrényeket. Választhatunk a tároláshoz fiókos komódot, polcos és akasztós elemeket, cipőtartót, kis tárolókat és rendszerezőket, és ruhaállványt is. A tároló elemekről a gardróbrendezés kapcsán korábban is írtam már.

Az esernyőtartó lehet egy mutatós, nagyméretű váza, a kulcsok rendezéséhez pedig kitehetünk egy kosarat, vagy egy névvel ellátott kulcstárolót, amin jelezhetjük, hol van a kocsikulcs, a garázskulcs, és más kulcsok helye.

 

Tipp! Kis előszoba berendezése esetén egy egyedi előszobabútor készíttetése remek ötlet lehet, így nem kell aggódnunk, hogy nem férnek el a ruháink, cipőink, és más kiegészítőink a bútoráruházakban kapható, készen vásárolható tároló elemekben.

 

Hogyan adjuk stílust a helyiségnek?

Akár egy-egy kisebb kiegészítővel is hangulatosabbá tehetjük a helyiséget. Ha kreatívan választjuk meg a falak színét, esetleg design tapéta borítja az egyik falat, helyigény nélkül is stílusos megoldás mellett dönthetünk.

Ez a helyiség számtalan lehetőséget rejt magában, egy profi lakberendező segíthet abban, hogy az előszoba berendezése ne rémálom legyen.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!