Budai lakás új köntösben – 3D látványterv, felújítás, és lakberendezés (+fotók)

Budai lakás új köntösben – 3D látványterv, felújítás, és lakberendezés (+fotók)

with Nincs hozzászólás

Lakberendezőként nem csak a lakások kisebb átalakítását élem meg izgalmas kihívásként, hanem azokat a projekteket és lakberendezési feladatokat is, amelyek egy lakás teljes körű felújítása során várnak rám. Bemutatom egyik legújabb munkámat, amelynek köszönhetően egy budai lakás kapott látványosan új megjelenést.

 

Fő koncepció – Elvárások, elképzelések, tervek

Egy lakberendező, és ügyfelei számára minden esetben az kell, hogy legyen a cél, hogy a közös munka végén az ügyfél elégedetten vehesse birtokba teljes körűen felújított otthonát. A felújítás során, a tervek elkészítésétől a lakás átadásáig gördülékenyen zajlott a közös munka.

A megbízó elképzelésének megfelelően a nyitott terekre helyeztük a hangsúlyt, ezért a falak bontása mellett döntöttünk. A cél az volt, hogy a lakás modern, fiatalos, letisztult, és elegáns legyen, amely egy fiatal nő, férfi, vagy akár egy pár számára ideális választás lehet albérletnek. Már a tervek is igen nagy változást mutattak a lakás eredeti állapotához képest.

Melyek voltak a fő szempontok? A természetes hatás elérése érdekében a természet közeli falszín használat, gránit konyhapult, parketta, gyártott bútorok (konyhabútor, előszobabútor, hálóban irodasarok, beépített gardróbok, stb…) használata.

A bontási és a felújítási munkálatok

A lakás nem csupán kisebb átalakításon esett át, a kivitelező bontással kezdte a munkálatokat. Megszabadultunk a lakásban lévő bútoroktól, szaniterektől, burkolatoktól, és minden mástól, hogy ezután teljes mértékben az új anyagok, burkolatok és bútorok kerülhessenek előtérbe.

Lakberendezőként ügyelnem kellett arra, hogy a legapróbb részletek is összhangban álljanak egymással. Miután megismertem a megrendelő igényeit, ízlését, stílusát, és elvárásait a lakást illetően, egyeztettünk a lakberendezésre szánt összeget illetően is.

Ideális esetben a kivitelező és a lakberendező egyeztet az elképzelésekről. Mivel a Holló Bt. családi vállalkozás, ez nálunk hatványozottan így történt, a munkálatok ennek köszönhetően átláthatóak voltak, a feladatok pedig logikusan épültek egymásra. A képek remekül szemléltetik, hogyan festett a lakás a bontás előtt, majd a bontást követően.

Milyen lett a végeredmény?

A tér és a berendezés hangulatához anyagot gyűjtöttem, a tervezett bútorok, anyagok és egyéb berendezési tárgyak alapján 3D látványtervet készítettem. A munka kezdetén nyilvánvalóvá vált, hogy a falak mozgatására is szükség lesz.

A kivitelezésben dolgozó szakemberekkel folyamatosan egyeztettem a tervezett anyagokkal kapcsolatban (hideg-meleg burkolatok, falfestékek, tapéták, szaniterek, világítótestek, stb.) és közösen ügyeltünk rá, hogy minden a tervek szerint készüljön.

A lakás helyiségeibe új parketta és csempe került, majd a falak festésére is sor került. A kopottas, megsárgult falak, a sötét helyiségek, és az idejét múlt elektromos hálózat helyett most a lakás a megbízó elképzeléseinek megfelelően modern és fiatalos lett.

 

A lakás teljes egészében friss és lendületes benyomást kelt, ráadásul izgalmas bútorokkal és kiegészítőkkel találkozni a lakás több pontján. Ilyenek az étkezőasztal felett található, és az éjjeliszekrényeken álló lámpák, a falakat díszítő fotók, és nappaliban álló fotelek, illetve maga az ágytámla is.

 

A lakáson eszközölt változtatásokat és lakberendezési munkálatokat nem csak azért mutatom be büszkén, mert a végeredmény igen látványos lett. Az összehangolt munka remek példa arra, hogyan kerülhet ki igényes munka a kezünkből, ha a lakberendezés és a kivitelezés egy kézben valósul meg. 

 

Forduljon hozzám bizalommal:

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!