Drága-e lakberendezőt fogadni? – 5 tipp, miben segíthet egy lakberendező

Drága-e lakberendezőt fogadni? – 5 tipp, miben segíthet egy lakberendező

with Nincs hozzászólás

Sokan talán úgy gondolják, hogy a lakberendező munkája olyan feladatkör, amit kifinomult stílusérzékkel bárki elvégezhet. Az igazság azonban az, hogy lakberendezőt fogadni sokkal több annál, mint kiválasztani egy kanapét, vagy a falfesték színét.

 

Luxuskiadás-e napjainkban lakberendezőt fogadni?

Első körben szeretném leszögezni, hogy lakberendezőt fogadni nem luxuskiadás, és nem is a felső tízezer hobbija. Számos esetben van szükség egy lakberendező munkájára, ilyen lehet az otthonunk átalakítása, egy üzlethelyiség berendezése vagy újragondolása, esetleg egy kis területű lakás tágasabbá tétele pusztán esztétikai trükkök, tárolási megoldások segítségével.

Bármi is áll a döntésünk hátterében, az első lépés az, hogy mérlegeljük, mi magunk képesek vagyunk-e megoldani az előttünk álló feladatot, vagy szükségünk van külső segítségre.

Az árajánlatkérést személyes konzultáció követi, majd ezután, ha a megrendelő számára elfogadható minden paraméter, az árajánlat írásbeli elfogadása után szerződést kötünk. Ezután indulhat a tervezés. Így tehát minden megrendelő el tudja dönteni, hogy tudja-e vállalni a lakberendező munkájával járó költségeket.

Így dolgozom >>

 

5 tipp, miben segíthet egy lakberendező

Sokan talán nem tudják, hogy milyen területeken nyújt(hat) segítséget egy képzett lakberendező, pedig lehetséges, hogy pontosan egy ilyen szakember tudására lenne szüksége. Összegyűjtöttem öt olyan területet, amelyen egy lakberendező biztos tudással támogathatja egy projekt elkészülését.

 

1.Adott lakberendezési stílus szerint átalakítani egy lakást, vagy helyiséget

A számunkra szimpatikus lakberendezési stílus kiválasztása nem kis feladat, ugyanis ha az egész lakást szeretnénk ennek megfelelően átalakítani, biztosnak kell lennünk a döntésünkben.

Mi áll hozzánk közelebb, a vintage stílus a sok stílusos kiegészítővel, vagy inkább a minimalista irányzat a letisztult formákkal? Vajon a mediterrán lakberendezés mozgatja meg jobban a gondolatainkat, vagy a skandináv stílus dobogtatja meg a szívünket?

Ahhoz, hogy könnyedén dönthessünk, a lakberendező felméri az igényeinket, és segít kiválasztani, mi illik leginkább a stílusunkhoz, elvárásainkhoz, személyiségünkhöz.

 

2.Kihasználni a rendelkezésre álló teret

A lakberendezés kis lakás esetén igazi kihívás, hiszen úgy kell játszani a rendelkezésre álló térrel, hogy az esztétikus enteriőr mellett a kényelem, az otthonos érzés, és a tárolás kérdése is biztosított legyen.

Fontos, hogy funkcionálisan jól működjenek a terek, egy alaposan átgondolt és megtervezett átalakítást követően a legkisebb lakásban is meglepően kényelmesen elférünk majd. Lakberendezőt fogadni – egyéb más okok mellett – ezért is remek döntés.

 

3.Átalakítás teljes körű lakásfelújítás esetén

Egy teljes körű lakásfelújítás során számos alkalommal felmerül a kérdés, hogy milyen színekkel, burkolatokkal, anyagokkal dolgozzon a kivitelező. A tökéletes otthon megálmodásában a lakásfelújítás mellett a lakberendezés is nagy szerepet játszik. Akkor lesz tökéletes az eredmény, ha a legapróbb részletek is összhangban állnak egymással.

A modern lakberendezés az első lépéstől az utolsóig a kívánt összkép és cél jegyében zajlik, illetve a megoldási lehetőség alapos és hozzáértő mérlegelésében. Ezeket a feladatokat laikusként igen nehéz egy kézben összehangolni.

 

4.Játék a színekkel és az anyagokkal

A megfelelő színek és anyagok kiválasztásának igen nagy a szerepe abban, hogy egy-egy helyiség ne csak harmonikus összképet nyújtson, hanem a kiválasztott színek, anyagok, textilek és burkolatok is gondoskodjanak a kívánt végeredményről.

A felhasználandó és betervezésre kerülő anyagok, bútorok és a berendezési tárgyak alapján 3D látványterv készül, amely lehetővé teszi, hogy a megálmodott lakberendezési terveket valóságos képekben vizualizálni lehessen.

 

5.Adott helyiség funkcióinak maximális támogatása

A rendelkezésünkre álló tér kihasználásáról már írtam, ám azt külön kiemelném, hogy egy helyiség funkciójának támogatása sok esetben igényel szakértemet. Attól függően, hogy a lakásban szeretnénk dolgozószobát kialakítani, vagy egy fűszerbolt enteriőrjét kell megálmodnunk, mérlegelni kell a berendezési tárgyak elhelyezése mellett a praktikus tárolást, a világítást, a hely szellősségének biztosítását is.

Emellett még számos szempont és kérés felmerülhet, amelynek megválaszolása egy lakberendező számára rutinfeladat.

 

Lakberendezőt fogadni remek döntés!

Lakberendezőt fogadni azt is jelenti, elismerjük a szakember tudását, és azt, hogy otthonosan mozog az enteriőr kiválasztása mellett a lakásfelújítás folyamataiban is.

Nem szeretnék mindenkit meggyőzni arról, hogy lakberendezővel dolgozzon, ám hiszek a szakértelemben, és abban, hogyha ez a minőségi munkával kéz a kézben jár, akkor tökéletes végeredmény születhet.

 

Forduljon hozzám bizalommal:

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!