Egyszerű lakberendezési ötletek, amelyek garantáltan lázba hoznak!

Egyszerű lakberendezési ötletek, amelyek garantáltan lázba hoznak!

with Nincs hozzászólás

Egy lakberendező munkája messze túlmutat a bútorok kiválasztásán, hiszen a bútorozás mellett burkolatokat, színeket, és anyagokat is ajánl. Sőt! Tippeket adhat a lakás megvilágítására, és a lakás beosztásának átrendezésére is.

A következő lakberendezési ötletek olyan jolly joker támpontok, amelyek minden lakás átalakításnál hasznosnak bizonyulnak majd. Akkor is, ha nem vagyunk lakberendezők! Kezdődhet a kreatív kaland?

Térképezd fel, mely lakberendezési stílusok állnak hozzád közel!

Ahhoz, hogy a lakásunk hangulata, stílusa, és berendezése egységes legyen, fontos szem előtt tartani, hogy a különböző lakberendezési stílusok nagymértékben meghatározzák a lehetőségeinket. A legfontosabb szempont mindig az kell, hogy legyen, hogy mi passzol leginkább a személyiségünkhöz, és stílusunkhoz.

Aki szereti a letisztult formákat, és a klasszikus eleganciát, annak nem biztos, hogy elnyerné a tetszését a frissen felújított lakásában a bohókás, eklektikus enteriőr. A mediterrán hangulat, a rusztikus bútorok, a retro emlékek, és a skandináv színek pedig mind-mind kiválóan beilleszthetőek a lakberendezési stílusok közé, csak ügyesen kell meghatározni az elképzeléseinket.

 

Lakberendezési ötletek!

Mielőtt megbeszélnénk a mesteremberekkel a felújítás részleteit, érdemes mérlegelni a lehetőségeket, egyeztetni a családtagokkal, és azt is át kell gondolnunk, hogy azok a berendezési tárgyak, amelyekhez ragaszkodunk, hogyan illenek majd az új stílushoz. Ezután az átalakításnak már csak a fantázia szabhat határt, ám ha bizonytalanok vagyunk, célszerű konzultációs lehetőséget kérni egy lakberendezőtől.

 

Ügyelj a színek kiválasztására!

Nem titok, hogy a színek a környezetkialakítás főszereplői. Egy lakberendező tudatosan használja a színeket. Ezzel nem csak a teret tudja alakítani, de befolyásolhatja a lakásban élő emberek közérzetét, a megfelelő színhasználattal elérheti, hogy otthonunk egyes helyiségeiben aktívabbak, vagy passzívabbak legyünk. Persze mi magunk is elérhetünk változásokat néhány egyszerű lépéssel.

 

Lakberendezési ötletek!

Egy világossárgára festett szoba optikailag tágasabbnak hathat, míg a zöld szín megnyugtató hatású. A sötét tónusú falakkal a széles teret szűkíteni, az alacsony helyiséget világos mennyezettel magasítani lehet. Ha pedig a lakás egyik szobájából irodát szeretnénk kialakítani, érdemes hűvös, visszafogott, tárgyilagos hatású színeket segítségül hívni. A festékválasztás az egyik legizgalmasabb része az átalakításának.

 

Örökös problémát okoz a tárolás?

Amíg évekkel, évtizedekkel ezelőtt még teljesen természetes volt, hogy a nappaliban álló szekrényekben ruhát tárolunk, addig ma már igyekszünk a tárolandó holmik nagy részét a nappalin kívül elhelyezni, hogy tágasabb legyen a tér. Szóba jöhetnek a lépcső alatti részek, a gardróbhelyiségek, az előszoba, és a közlekedő, a lényeg, hogy a tárolás módja praktikus legyen és helytakarékos, illetve esztétikus.

 

Lakberendezési ötletek!

A mindennapi tárgyainkat érdemes nyitott polcon tárolni, de a ruhákat, cipőket, ágyneműt célszerű tolóajtó mögé zárni. A tolóajtó használatához kisebb hely kell, ezért sokan döntenek mellette. A szekrények között pedig teret hódítanak az egyedi tervezésű bútorok, úgy mint a saját elképzelés alapján megálmodott és elkészített gardróbszekrény, és előszobabútor. Egy ügyes szakember segítségének köszönhetően nem lesz többé teher a tárolás.

 

Válassz jól funkcionáló bútorokat!

A bútorok kiválasztása szintén fontos része a lakberendezésnek, hiszen a bútorok nagysága, formája, és színe már önmagában is meghatározza egy belső tér használatát, hangulatát, sőt, az egész lakás stílusát.

A kiszemelt bútor lehet egyfunkciós, többfunkciós, készre szerelt, lapra szerelt, szóló bútor, vagy akár egy bútorcsalád része is, a legfontosabb az, hogy passzoljon az elképzelésünkhöz.

 

Lakberendezési ötletek!

A bútorok kiválasztása során érdemes egyeztetni egy lakberendezővel, ugyanis egy antik bútor nem feltétlenül illik minden lakberendezési irányzathoz, ahogyan a kárpitok színe, anyaga és mintája sem. Könnyű elveszni a lakberendezési stílusok között, de azok a lakberendezési tippek, amelyeket egy lakberendezőtől kapunk, kellő tudással ruháznak majd fel a magabiztos választáshoz.

 

Tökéletes konyhára vágysz? Ezek a lakberendezési tippek jól jöhetnek!

Az álomkonyha mindenki számára mást jelent, de annyi biztos, hogy a főzős vetélkedőknek, kulináris programoknak és gasztrofesztiváloknak köszönhetően egyre többen érzünk magunkban motivációt ahhoz, hogy igazi gurukká váljunk a konyhában. A konyha tehát már nem csak a főzés, és az étkezés, hanem az alkotás helye is. Hogyan érdemes feldobni új trükkökkel?

 

Lakberendezési ötletek!

Fontos odafigyelni a konyha megvilágítására, hiszen általános, és helyi világításra is szükségünk lesz. A burkolatok, felületek és színek megválasztása szintén központi kérdés. A színek meghatározásánál a nagy felületekből érdemes kiindulni, ilyen a fal és a padló. A világos tónusok barátságossá teszik a helyiséget, a sok fém és szürke használatával „steril” hatást érhetünk el, míg az élénk színek, mázas csuprok és fűszernövények kellemes rusztikus hangulatot teremtenek.

 

A lakberendezési stílusok, tippek és az elképzeléseink remekül összeilleszthetők egymással, ám ha nem vagyunk biztosak az ízlésünkben, könnyen útvesztőbe kerülhetünk. A lakberendezés ma már nem elérhetetlen szolgáltatás, egy profi lakberendező éppen olyan nagy segítségünkre lehet egy 40 négyzetméteres panellakás, mint egy többemeletes villaépület átalakításában. A minőségi szolgáltatás a látványos és ízléses átalakulás kulcsa!

 

Forduljon hozzám bizalommal:

Többre is kíváncsi? Kérjen időpontot személyes konzultációra!